Баш ми књига добро стоји!

ДешавањаComments Off on Баш ми књига добро стоји!

Данас је обележен Светски дан књиге и ауторских права у школској библиотеци наше школе. Гости  библиотеке били су сви ученици трећег разреда матичне школе. Трећи час су ученици провели у школској библиотеци у разговору са библиотекаркама. Повод посете је обележавање овог значајног датума и промовисање књиге и читања. Библиотекарка је говаорила о  значају обележавања овог датума,  представила  им нове наслове и препоручила им занимљиве књиге за читање. Била је то прилика  и да многи ученици позајме књиге.

Такође, у школској библиотеци организована је радионица за ученике из продуженог боравка. Ученици су осликавали обележиваче за књиге и представили своју омиљену књигу са којом су се фотографисали. Најлепше фотографије ученика са омиљеном књигом биће изложене у школској библиотеци под слоганом „Баш ми књига добро стоји!“

Иначе да подсетимо да се Светски дан књиге и ауторских права у свету и код нас обележава сваког 23. Априла на дан смрти два велика европска  књижевника Виљeма Шекспира и Мигуела де Сервантеса. На  Генералној  конференцији  УНЕСКО-а у Паризу која је одржана 1995. Године одлучено је да се Светски дан књиге и ауторских права слави на овај датум.

„Књиге заслужују свој посебан дан у календару, у којем им се даје почаст као симболима слободе, јединсва и мира“, преузето из декларације УНЕСКО-а.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.