ВИДОВДАНСКО ВИЂЕЊЕ

ДешавањаComments Off on ВИДОВДАНСКО ВИЂЕЊЕ

На Видовдан у сали Дома војске у Краљеву одржана је Свечена академија под називом ,,Видовданско виђење“. Међу бројним учесницима, пажњу публике привукли су и ученици наше школе.

Програм је започео уводном речју водитеља и организатора овог догађаја господина Радослава Премовића, након кога је свештеник Љубинко Костић, заменик епископа Жичког господина Јустина, одржао прикладну беседу. Убрзо је градски хор отпевао химну и песму косовским јунацима да би након њих уследио рецитал и драмски приказ наших ученика. За овај кратак програм ученици су свесрдно сарађивали са својим вероучитељима  који су сцену обогатили видео и музичким садржајем. У оргиналним средњевековним костимима ученици су емотивно рецитовали песму ,,Ноћас сам сањао Косово“, а својим глумачким талентом на сцени оживели кнеза Лазара и књегињу Милицу да би у завршном делу на сцену изашао ученик Огњен Ивановић у лику савременог косовског јунака Арноа Гујона. Својим умилним гласом програм наших ученика све време је пратила Вера Јелић ученица средње музичке школе, овог пута у улози Косовке девојке.

Громогласним аплаузом са сцене су испраћени наши ученици, а програм је настављен даљом изведбом гусларски песама, потом изворних песама на фрули и хором ,,Коло српских сестара“. ,,Видовданско виђење“ завршено је поздравним говором начелника Дома војске господина Премовића.

Погледајте видео на којем је приказан део припреме наших ученика за Видовданско виђење:

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.