ВОЛВО КАМПАЊА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ

ДешавањаComments Off on ВОЛВО КАМПАЊА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ

Краљевачка школа „Вук Караџић“ друга је школа у Србији, која у сарадњи са шведском компанијом Volvo Trucks спроводи кампању чији је циљ да упозна децу са опасностима које их свакодневно вребају у саобраћају

Понекад, неколико добрих савета довољно је да спаси многе животе. Едукативна радионица под називом „STOP, LOOK, WAVE“, коју организује шведска компанија Volvo Trucks, у сарадњи са Градским саветом за безбедност саобраћаја, одржана је данас у основној школи „Вук Караџић“ у Краљеву.

3916
Према подацима Светске здравствене организације, сваке године широм света у саобраћајним несрећама погине више од 260.000 особа млађих од 19 година. У многим несрећама учествују камиони и аутобуси. Компанија Волво Труцкс предузела је кораке да би поправила овакву обесхрабрујућу статистику. Лансирана је кампања STOP, LOOK, WAVE на светском нивоу.
3915
Анализом саобраћајних истраживања у вези са несрећама у реалним условима, установљено је да је понашање појединца битан фактор у већини саобраћајних незгода. Деца су угрожена више од осталих учесника у саобраћају.

3914
Циљ кампање STOP, LOOK, WAVE је да упозна децу широм света о опасностима са којима се свакодневно суочавају у саобраћају.

Уз данашњу радионицу приређени су занимљив програм и изненађења за најмлађе.

3913

Сличне програме Volvo Trucks спроводи у неколико земаља широм света од 2001. године са великим успехом.

Преузето: http://www.krug.rs/vesti/drustvo/1741-volvo-kampanja-za-bezbednost-dece.html

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.