ВРЕМЕ ДАРИВАЊА

ДешавањаComments Off on ВРЕМЕ ДАРИВАЊА

Због вируса,који је већ дуже време претња  и у земљи и у свету,друштвени живот је претрпео многе промене. Дружења, прославе, спортске и друге активности се дешавају уз строге мере заштите, у мањим групама и временски ограничено. Хуманост је, ипак, најплеменитија људска особина и ниједна препрека  не спутава. Основна школа ,,Вук Караџић“ из Краљева дуго година се препознаје као  дародавац у многим приликама.

И ове  године смо кренули од Матарушке бање. Запослени у школи  су одлучили да обрадују кориснике Геронтолошког центра посетом и симболичним поклонима. Уз пуне корпе воћа и честитики за празнике,које су направили ученици, једно децембарско поподне  је претворено у радост даривања и дружења. Наш следећи радостан корак је било прикупљање,а затим паковање пакетића.Ученици су доносили  слаткише,наши запослени паковали и све то –право у удружење,,Аутизам“. Даривање у простору удружења је протекло у радости,смеху уз обавезно фотографисање са Деда Мразом.Пакетићи су даривани с љубављу и пуно вере у боље дане.

Због епидемиолошке ситуације, као и у бањи, време за посету је било ограничено. То није умањило жеље за здравље, љубави наду. Вера у боље дане увек надјача све недаће.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.