Гостовање наших ученика-глумаца у ОШ „Браћа Вилотијевић“

ДешавањаComments Off on Гостовање наших ученика-глумаца у ОШ „Браћа Вилотијевић“

У четвртак, 22. марта 2018. године, ученици и наставници наше школе су са представом „Свети Сава осам векова међу нама“ гостовали Основној школи „Браћи Вилотијевић“ из Краљева.

Ученици су на аутентичан и занимљив начин оживели значајне личности из наше историје, а Савине поруке чули смо и кроз речи његових настављача Надежде Петровић, Милунке Савић, Вука Караџића, Михајла Пупина, Косовке девојке, Десанке Максимовић, Флоре Сендс, Мокрањца, кнегиње Милице. У представи се поред знаменитих личности из српске историје као Савини настављачи појављује и Савин настављач данашњег времена господин Арно Гујон.

Ученици и запослени из ОШ „Браћа Вилотијевић“, који су присуствали представи, кажу да је на њих оставила изузетан утисак и да им се веома допала. Надамо се скоријем поновном дружењу и да ће се сарадња између ове две школе наставити.

Ово је треће јавно извођење ове представе, а ученике-глумце наше школе очекује и четврто извођење на великој сцени Православног богословског факултета 19. априла у Београду.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.