Градоначелник града Краљева угостио ученике и наставнике наше школе

ДешавањаComments Off on Градоначелник града Краљева угостио ученике и наставнике наше школе

Прваци из ОШ ’Вук Kараџић’ данас су, у оквиру обавезне пројектне наставе, посетили градоначелника Kраљева; а међу децом која, кад порасту, желе да буду шефови полиције или учитељице, тројица првака пожелели су да буду – градоначелници.

„Чиме се бави градоначелник, како народ бира некога на ту функцију, како се градоначелник Kраљева зове, да ли је ожењен, за кога навија, у коју школу је ишао“, само су нека од питања која су данас постаљали или на њих одговарали ђаци, њих око стотину који похађају први разред ОШ „Вук Kараџић“, из матичне школе у Рибници и истуреног одељења на Берановцу.

У питању је посета реализивана као део обавезне пројектне наставе у школи, чији се један део односи на учење о демократском друштву и грађанском васпитању, због чега је и уприличена посета локалној самоуправи.

Прваци Игњат Војводић, Вељко Марковић и Kонстантин Чамагић накратко су данас сели преко пута својих вршњака, глумећи „власт“, јер су пожелели да постану  градоначелници Kраљева, а актуелни градоначелник др Предраг Терзић рекао је да му је „драго што деца схватају да је лепо радити за своју средину и трудити се да град напредује“.

– Они би , како су говорили, да једног дана буду полицајци, војници, официри, учитељице, али и да се баве политиком и буду градоначелници. Зато смо причали о улози градоначелника, о томе шта он ради или треба да ради. Деца, која су тек прваци, говорила су о томе шта је потребно да би се у Kраљеву живело боље. Пре свега, желели су да имају више места за играње, више паркова и садржаја који одговарају њиховом узрасту – кже градоначелник Kраљева.

Према речима Весне Ристовић, учитељице у ОШ „Вук Kараџић“, пројектна настава је од почетка ове школске године обавезна. Зато они низом активности реализују пројекат „Дечји туристички водич нашег места“, чији део представља и данашњи сусрет са градоначелником. За овај сусрет деца су смислила и пригодну химну коју су данас одрецитивали.

Погледајте кадрове са данашњег догађаја:

Прваци ове школе, са циљем да упознајући свој крај умеју да га представе туристима, већ су обишли Храм Светог Василија Острошког, ушће реке Рибнице у Ибар, Kултурни центар „Рибница“, Народни музеј, библиотеку „Стефан Првовенчани“, центар града.

– Пројектна активност ће се завршити стварањем сувенира са мотивима свог места и то ће радити ученици са родитељима, у оквиру пројекта и Kлуба родитеља и наставника, који имамо у школи. Након тога смо планирали да направимо штанд, на коме ћемо представити крајње продукте овога што смо радили данас и ових неколико дана – рекла је учитељица Весна Ристовић, појашњавајући да пројекат има неколико фаза кроз које ученици пролазе заједно са својим учитељицама, уживајући у свему што заједно раде.

Извор Портал КРУГ.

http://www.krug.rs/vesti/drustvo/4465-kako-su-ignjat-veljko-i-konstantin-preoteli-vlast-video.html?fbclid=IwAR1BeExnCwpcy4pQBDOEU3vqsH89ObC3VcnhJWkcvM5UoDS9NSI1Cx9W4MY

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.