Дани јоргована – културна и историјска манифестација

ДешавањаComments Off on Дани јоргована – културна и историјска манифестација

Дани јоргована – културна и историјска манифестација која нас подсећа на прелепу љубавну причу француске принцезе Јелене Анжујске и српског краља Уроша Првог Немањића, ове године обележава  25 година свог постојања.

Као и претходних година, и ове је наша школа са великом радошћу и задовољством учествовала. Ученици наше школе имали су леп, али и одговоран задатак-да на један дан буду у улози Уроша Првог Немањића, Јелене Анжујске и њихове свите. Програм је почео на Тргу српских ратника, а након тога, краљевски пар са свитом дошао је у СО Краљево, где је приређен пригодан програм. Свечани чин заклињања на вечиту љубав и предавање круне, убедљиво су приказали наши ученици. Од великог броја присутних гостију, добили су дуг аплауз. Организатори  нису штедели похвале када су у питању они који већ годинама подржавају ову манифестацију. Захвалницу је примила и наша школа, на челу са директорком, Биљаном Барловац, за коју је наговештено да се увек радо одазива позиву да учествује у манифестацији, марљиво се припремајући за учествовање.

Посебно су истакли чињеницу да наша школа препознаје значај ове манифестације као симбол наше богате историје, и да на тај начин подстиче ученике да је  разумеју и што више о њој сазнају.

Погледајте богату галерију фотографија кликом на линк испод.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.