Дан библиотекара у ОШ ,,Вук Караџић“

ДешавањаComments Off on Дан библиотекара у ОШ ,,Вук Караџић“

Школска библиотека  ОШ „Вук Караџић“  је 14. децембра прославила Дан библиотекара. Тим поводом организован је свечани  програм.

Гости наше библиотеке били су ученици  нижих разреда, колеге, директор  и стручни сарадници школе. Библиотекари Јелена Стефановић и Драган Чолић приремили су презентацију у част Дана библиотекара, која  садржи неке занимљиве информације о настанку прве  библиотеке у Србији, настанку библиотеке у тадашњем Карановцу и извештај о раду наше школске библиотеке. Након презентације уследила је  игра  „Читај и погоди писца“ у којој су учествовали сви гости библиотеке. Као помоћ у игри добијају на увид фотографије писаца које им помажу у раду.

Задатак  ученика је био да изаберу  песму, да је изражајно прочитају и погоде писца. У току овог задатка са сајта „Поезија ноћи“ слушају изражајно читање песме Душка Радовића „Јесења песма“. Након игре ученици су добили хамере на којима су презентовали свој рад.

А за крај дружења библиотекари су припемили слатко послужење за госте у оквиру којег су разговарали са ученицима и анализирали рад наше школске билиотеке.

Галерија фотографија:

 

 

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.