Дан страних језика у нашој школи

ДешавањаComments Off on Дан страних језика у нашој школи

Да музика не познаје границе, показали су ученици старијих разреда ОШ ”Вук Караџић” заједно са својим наставницима обележавајући  Дан страних језика.  Тим поводом, 26.09.2018. године, израдили су паное на тему ,,Музика“. Репертоар је био различит, од класичне, забавне до савремене рок и поп музике. Ученици су приказали историјат музике. На паноима се могу видети  ликови и дела најпознатијих композитора класичне музике: Аустрије, Немачке и Италије, као што су: Моцарт, Бетовен, Верди, Вивалди, Паганини… Нашле су се ту и  легенде поп и рок музике које се и данас радо слушају, као што су  Витни Хјустон, Елвис Присли, Роз Лоранс и музичке групе Токио Хотел и Абба.

Са одушевљењем се радило на овом паноу, јер музика повезује цео свет, а ми смо повезали различите наставне предмете:  стране језике (енглески, немачки, француски и италијански), ликовну и музичку културу и информационе технолигије и интегративним приступом реализовали један тематски дан.

Славни  Л. В. Бетовен је рекао: ,,Музика је откриће веће од све мудрости и филозофије“, а ми закључујемо да би живот без музике био пуст и неприхватљив.

 

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.