Десети Међународни симпозијум за директоре основних и средњих школа

ДешавањаComments Off on Десети Међународни симпозијум за директоре основних и средњих школа

У периоду од 14.03.до 16.03.2019. године у организацији ИК ”Клетт” на Златибору у хотелу ”Палисад”, организован је и реализован 10. Међународни симпозијум за директоре основних и средњих школа под називом: ”Визија савремене школе: МОДЕРНИЗАЦИЈА, КРЕАТИВНОСТ, АКЦИЈА”.
Након отварања Симпозијума и поздравне речи организатора, скупу се обратила Весна Недељковић, помоћник министра просвете за основно и предшколско образовање. Потом је Јасмина Ђелић, начелник Одељења за координацију рада школских управа одржала предавање на тему: ”Делотворна методологија самовредновања у школама и предшколским установама”.


Наредног дана одржана су следећа предавања:
– ”Емоционална интелигенција- како да себе и друге инспиришемо на промене и креативнији приступ послу”, предавач: Ивона Симић- консултант за управјање људских ресурса;
– ”Дилеме у пракси у установама образовања и васпитања-како их решити (статус директора/радно-правни статус запослених”, предавач: Биљана Антић-дипломирани правник.
Током другог дана Симпозијума, Сертификовани водитељи националне обуке представили су пилот пројекат ”2000 дигиталних учионица”.
Стручни скуп је признат као облик стручног усавршавања од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања, број 367-4/2019 од 22.02.2019.године
Сви полазници Сипозијума добили су Сертификат као и Уверење о учешћу на стручном скупу у трајању од 16 сати, односно 2 бода.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.