ДЕЧЈА НЕДЕЉА У БИБЛИОТЕЦИ

ДешавањаComments Off on ДЕЧЈА НЕДЕЉА У БИБЛИОТЕЦИ

Поводом обележавања Дечје недеље у петак 4.10.2018. у библиотеци ОШ „Вук Караџић“ је реализована креативна радионица на тему „Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља“. Учесници ове радионице су били ученици 3. разреда наше школе. Реализатори радионице су библиотекари Јелена Стефановић и Драган Чолић.

Дечја недеља је ове године прилика да се скрене пажња најшире јавности на проблем насиља над децом, а сви одговорни актери да се позову на чврсто и умрежено деловање у циљу нулте толеранције према насиљу и заштите сваког детета у нашем друштву.

На почетку нашег дружења ученици су добили две фотографије ученика једне основне школе. Њихов задатак је био да препознају на којој фотографији је срећно и здраво дете, а на којој је дете које је жртва насиља у школи. Након презентовања , кроз дискусију смо заједно са ученицима  детаљно анализирали сваку фотографију. Ученици су били изузетно активни и уз помоћ библиотекара су успешно навели све могуће видове насиља у школи. Прецизно и јасно смо дефинисали појам насиља , разлике између дечака и девојчица по питању насиља. Главни циљ ове радионице је био научити децу како да се понашају уколико примете да неко врши неки вид насиља над њима. Након тога уследила је израда плаката на ову тему, а ученици су и овај задатак успешно обавили.

 

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.