ДИГИТАЛНИ ЧАС – ЧАС БУДУЋНОСТИ

ДешавањаComments Off on ДИГИТАЛНИ ЧАС – ЧАС БУДУЋНОСТИ

У уторак, 6. фебруара 2018. године, у Научно-технолошком парку у Београду, одржана је додела диплома за награђене наставнике на Наградном конкурсу „Дигитални час“ у школској 2017/2018. години.

Наставници  наше школе су учествовали и том приликом учитељица Данијела Грујић је освојила 3. место за рад „Еко бајка“, а  рад учитељице Кристине Влајић “Прича о РакуКројачу”, ДесанкаМаксимовић,  као и награђени рад, су објављени у Зборнику радова „Дигитални час“ за школску 2017/2018. годину.

Свечана додела диплома се вршила у оквиру скупа „Дан безбедног интернета“, а награђеним професорима и гостима су се обратили директор Научно-технолошког парка Београд Гордана Даниловић Грковић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација ТатјанаМатић и представник УНИЦЕФ – а Србија Мишел Сен – ЛО.

Ове године  одржане су и две панел дискусије: „Дигитална писменост за дигиталну безбедност“ и „Институционални и цивилни одговор на угрожавање безбедности деце на интернету“, у којима су учествовали представници образовног и здравственог сектора, Министарства унутрашњих послова, невладиних организација „Save the Children“ и Уницеф, представници Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, као и Игор Јурић, оснивач Фондације Тијана Јурић.

Међународни Дан безбедног интернета данас се обележава у преко 130 земаља широм света, са поруком „Креирај, повежи, подели поштовања: Бољи интернет почиње са тобом“.

Наградни конкурс „Дигитални час“ расписује Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Детаљније о догађају можете погледати на линковима: 

http://mtt.gov.rs/vesti/rezultati-nagradnog-konkursa-digitalni-cas/?script=lat

http://www.pametnoibezbedno.gov.rs/rs-cir/galerije/dan-bezbednog-interneta

http://www.pametnoibezbedno.gov.rs/rs-cir/vesti/vest/digitalna-pismenost-za-digitalnu-bezbednost

http://mtt.gov.rs/slider/digitalna-pismenost-za-digitalnu-bezbednost/

https://www.ntpark.rs/news_single/156/Digitalna-pismenost-za-digitalnu-bezbednost

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.