Други дан посете наставника и ученика из Палестине

ДешавањаComments Off on Други дан посете наставника и ученика из Палестине

Наши драги гости наставили су са обласком нашег града и околине. За суботу је било предвиђено да заједно са наставницима и ученицима наше школе обиђу музеј и библиотеку. 

Преподневни сати били су резервисани за посету Народном музеју у Краљеву. У музеју су ученици имали прилике да се упознају са богатом историјом нашег народа. Видели су како су се жене и мушкарци некада облачили, како су изгледале куће у којима су живели, машине које су користили… Поред тога, били су заинтересовани да погледају у послушају укратко о најзначајним људима и ратницима 19. и 20. века. Ученици су били врло заинетресовани да сазнају што више о нашем граду и нашој земљи.

Након обиласка музеја, заједно са својим наставницима Алексом Попадићем, Слађаном Ђорић, Данијелом Грујић, Стеваном Минићем и директорком школе, Биљаном Барловац, кренули да обиђу библиотеку „Стефан Првовенчани“. Тамо их је сачекао Милоје Радовић, познати дечији песник и познавалац нашег језика и књижевности. Уз срдачан дочек, Милоје им је предочио ко су најзначајнији представници нашег језика, наше културе, како се наше писмо мењало кроз историју, али им је и показао како је све то некада изгледало. И за ову област су ученици имали прегршт питања. Интересовала их је историја језика, а посебно функионисање саме бибилотеке. Након презентовања свих одењења и сегмената које наша библиотека поседује, ученици су схватили да је, како код њих, тако и код нас, библиотека кућа свих људи.

Након прикупања нових сазнања, ученици су, заједно са наставницима Кристином Влајић и Марком Јоргићем, наставили да обилазе град и на тај начин се упознали са његовим лепотама. У вечерњим сатима, ученици су се упутили ка Гочу где ће  преноћити, а након тога, у недељу, опет имати прегршт занимљивих дешавања.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.