Дружење малих матураната

ДешавањаComments Off on Дружење малих матураната

Крај школске године, нарочито оне завршне увек буди одређене емоције, буди сећања на сетне и безбрижне дане, на дружења, прве симпатије и љубави. Ове успомене остаће заувек у нама. Дани неосетно пролазе, догађаји се нижу. Крај школске године је ту, а са њим и растанак са још једном генерацијом. Са носталгијом у срцу, чежњом и сећањима ђаци крећу у неке нове, њима још непознате просторе. Једно је сигурно, време проведено заједно заувек ћемо памтити.

DSC_8321
Крај осмогодишњег основног образовања, обележен је и у нашој школи. Мали матуранти у разнобојним мајицама славили су у свечано окићеном школском дворишту. Заиграли су заједно са директором школе, одељенским старешинама, наставницима, помоћним радницима и родитељима. Уз музику и послужење, испраћена је још једна генерација ђака која ће се памтити по успесима, другарству и солидарности. Осам лепих година проведених у ђачким клупама. Најбољи ученици наградјени су таблетом, књигама, дипломама, похвалницама. Нису изостале ни сузе за растанак.

DSC_8303
Драги матуранти, већ од данас крећете новим, другачијим, и донекле вама непознатим путевима. На тим животним стазама од вас се очекују брзи, смислени, одговорни и високо етички поступци. Постоје ствари за које вас нисмо могли припремити, сусрети са људима и догађајима о којима нисте могли сазнати из књига. Свима вама, драги ђаци, желимо остварење зацртаних циљева за упис у жељену школу уз поруку: “Корени учења су горки, али су плодови слатки”. У даљњем животу желимо вам свако добро, много одлучности, храбрости и вере у себе.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.