Екскурзија као награда за најуспешније ученике

ДешавањаComments Off on Екскурзија као награда за најуспешније ученике

Поводом предстојећег Дана школе и ове године је за најуспешније ученике организована наградна екскурзија. План и програм екскурзије предложили су наставници географије, историје и верске наставе. Релација овогодишње екскурзије била је Краљево-Овчарско-кабларска клисура-Златибор-манастир Милешева-Краљево.

Из Краљева смо кренули „старим“ путем према Чачку како бисмо имали прилику да упознамо природно-географске одлике насеља која се налазе дуж десне обале Западне Мораве.  С обзиром на то да у  шестом разреду наши ученици обилазе Оварско-кабларску клисуру и манастир Благовештење, сада смо се определили за Манастир Ваведење.

На падинама Златибора посетили смо Стопића пећину.  Лепота пећине је у неколико атрактивних елемената, као што су: пространи улаз, сипарска купа „Псеће гробље“, водопад „Извор живота“ и низ бигрeних када.

Музеј на отвореном, Старо село у Сирогојну, са  музејском поставком златиборских брвнара, приближио нам је културу становања крајем 19. и почетком 20. века  у златиборском крају.

Са нестрпљењем смо ишчекивали долазак у манастир Милешева (грађен почетком 13. века). Милешевским фрескама,  које спадају  у ред монументалног сликарства нашег средњег века, славу је највише пронео Бели анђео, који  је у склопу фреске Мироноснице на Христовом гробу.

Организација оваквих екскурзија свакако је мотив више, како за ученике, тако и за наставнике, за постизање што бољих резултата у наставним и ваннаставним активностима.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.