КАД СЕ ДЕСИ ….ЗЕМЉОТРЕС

ДешавањаComments Off on КАД СЕ ДЕСИ ….ЗЕМЉОТРЕС

Како живимо у времену где често наилазимо на препреке и непријатне ситуације, тако је потребно и да се оснажимо за случај када се догоде.

Постоје опсности које су изазване људским фактором,као и оне које природа приреди.

Једна од природних непогода је земљотрес,који може да има несагледиво лоше последице по матерјалне ствари и људске животе.

Земљотрес или потрес (трус) настаје услед померања тектонских плоча, кретања Земљине коре или појаве удара, а последица је подрхтавање Земљине коре због ослобађања велике енергије.

Ученици наше школе су данашњом вежбом показали спремност и спретност да у случају земљотреса покушају на најбезбеднији начин изађу из затвореног простора.

У сарадњи са Грдском управом- Сектором за  послове цивилне  заштите ( уз подршку USAID-a) и Црвеним крстом Краљево  ученици млађих разреда матичне школе су најпре теоријски,а затим и практично припремљени за случај земљотреса.

 Током показне  вежбе евакуације у случају земљотреса,у присуству представника Цивилне заштите,волонтера  ЦК Краљево и запослени и ученици су показали висок степен одговорности током дате ситуације.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.