ДИГИТАЛНЕ УЧИОНИЦЕ У ОШ “ВУК КАРАЏИЋ” (Видео)

ДешавањаComments Off on ДИГИТАЛНЕ УЧИОНИЦЕ У ОШ “ВУК КАРАЏИЋ” (Видео)

КРАЉЕВО – ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ ИЗ РИБНИЦЕ, ПРВА ЈЕ У СРБИЈИ УВЕЛА ДИГИТАЛНУ НАСТАВУ И ПО ТОМЕ ЈЕ ПРВА “ПАМЕТНА” ШКОЛА У ЗЕМЉИ.

Три учионице опремљене су дигиталним таблама које су повезана за рачунарима а таблет као наставно средство на часу,  испред себе, има сваки ученик.

Петаци су данас на часу биолигије имали проверу знања. Али умето одштаманих тестова, ученици су напитања одговарали у форми квиза, кроз игру преко таблета. А резултате теста знали су оног тренутка када су одговорили на последње питање.

Андрија, Вукашин и Милица били су најбољи у данашњој провери знања. “На часу биологије смо вежбали уз игру оно шо смо учили. Тако смо одговарали на питања и вежбали лекције”, каже Андрија, ученик петог разреда. “Радимо квизове и забављамо се”, додаје Вукашин а Милица каже да су до сада у паметној учионици имали часове Биологије и Српског језика и да су јој се више допали часови биологије.

Издавачи уџбеника за сада немају интерактивну припрему за наставу па наставници ОШ “Вук Караџић” часове у “паметној учионици” сами осмишљавају и креирају. “То наставу чини још  квалитетнијом, а ученике мотивише и буде им интересантније на часу и повећава им интеракцију између ученика и наставника”, каже за Краљево Онлине Јована Миленковић, наставница биологије.

image-111

Захваљујући пројекту Министарства просвете, науке и технолошког развоја школа ОШ “Вук Караџић” је прва у пилот пројекту којим је планирано опремање првих 200 од око 1.800 основних и средњих школа у Србији.

“Прва паметна учионица подразумева опремање комплетном информационо-комуникационом инфраструктуром, а то значи да је наша школа опремљена са 70 таблет уређаја који служе за пренос дигиталних садржаја и опремљена је такође системом видео надзора што у значајној мери побољшава квалитет безбедности ученика и самих школских објеката”, рекла је за Краљево Онлине Биљана Барловац, директорка ОШ “Вук Караџић”.

Кроз пројекат опремања школа информационо-комуникационом опремом биће омогућено повезивање школа са другим научним и образовним институцијама у земљи и свету.

“Обзиром да је XXI век и да су приоритети образовног система рад на побољшању информатичких кометенција првенствено наставника а затим и ученика а ми идемо у складу са тим. И све већи број издавача дигиталузује своје садржаје а ја сам поносна што смо ми прва школа која је кренула у ту причу”, додаје Барловац.

Тако се лако могу организовати предавања на даљину, чиме се повећава квалитет наставе, а уједно се смањују трошкови путовања и организације наставе.

Извор: КРАЉЕВО ОНЛИНЕ

 

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.