МАГИЧНА ПРАШИНА

ДешавањаComments Off on МАГИЧНА ПРАШИНА

Некада давно путовало се у далеке крајеве различитим превозним средтвима.Данас се лако и брзо повезујемо  користећи друштвене мреже.

Захваљујући овој врсти путовања,ученици 1/1 разреда,са својом  учитељицом Весном Ристовић и наставником верске наставе Михајлом Живковићем су се повезали са децом из различитих земаља.

Пројекат,,Моја магична прашина“ је настао у Сирији и брзо је окупио све заинтересоване ученике и њихове менторе у једну групу. Групе су имале три задатка-заједничко планирање акције и исказивање осећања,затим радионицу  о савладавању страха и поимање депресије код деце и трећу радионицу у којој су имали задатак да замисле шта се налази далеко у васиони.

Све активности су сликане и поступно представљане на заједничкој фејзбук страници.

https://www.facebook.com/groups/2249202038730995/

Активности су реализоване на часовима верске наставе и грађанског васпитања,а циљ је био повезивање у интеркуртуралну мрежу и освешћивање ученика на тему страхова и дечије депресије.

Поред неколико градова из наше земље (Ћуприја,Пирот,Ниш,Београд..),у самом пројекту осим Сирије,учестввало је још школа из 23 земље.

На крају пројекта,који је реализован од априла до јуна,учесници су добили потврде о учешћу и позив за даље  ангажовање у наредним оваквим или сличним пројектима.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.