МИЛИЦА САДА МОЖЕ ДА ЧУЈЕ ПЕСМЕ ЗВУК

ДешавањаComments Off on МИЛИЦА САДА МОЖЕ ДА ЧУЈЕ ПЕСМЕ ЗВУК

У нашој школи је у јануару 2018. године организована акција прикупљања хуманитарне помоћи за куповину квалитетног слушног апарата за ученицу трећег разреда, Милицу Кошанин.

У хуманитарној акцији учествовали су запослени у ОШ „Вук Караџић“, ученици, њихови родитељи и посетиоци школских представа хуманитарног карактера које су изведене у школи, у Краљевачком позоришту и Дому војске. Новац смо зарадили и реализацијом пројекта Предузетништво у ОШ „Вук Караџић“ продајом ђачких рукотворина.

Она има веома тешко, обострано оштећење слуха због кога јој је 2012. године урађена операција и уграђен кохлеарни имплант на левом уху. Поред тога,  мора  да носи и слушни апарат на десном уху,  како не би дошло до још већег оштећења слуха. Апарат који има је добила од РФЗО-а, и  не помаже јој да чује у довољној мери. 

Цена слушног апарата је 219 000 динара. Наш труд се исплатио. Успели смо да прикупимо потребну суму новца и набавили одговарајући слушни апарат који ће Милици омогућити нормално праћење наставе и квалитетнији живот.

МИЛИЦА САДА МОЖЕ ДА ЧУЈЕ ПЕСМЕ ЗВУК.

Наши ученици су показали своју хуманост на делу. Надамо се да ће и други следити овакав пример.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.