“Музика је најснажнији облик магије“

ДешавањаComments Off on “Музика је најснажнији облик магије“

Одавно нису млади они који сећања на емисију „Музички тобоган“ носе као успомену на дане срећног детињства и безбрижна недељна преподнева када је музика стварала нераскидив мост међу генерацијама деце са простора целе бивше Југославије.

Данашње генерације сусрећу се са потпуно другачијом медијском шемом образовних емисија музичког типа. На жалост данас је образовних емисија изузетно мало, а одавно нема ниједне формата какав је био „Музички тобоган“.

У ОШ „Светозар Марковић“ ученици петог разреда са наставницом музичке културе Драганом Милићевић организовали су ове године други по реду градски музички квиз „Сетимо се Музичког тобогана“. Учествовало је пет основних школа: „,Свети Сава“, „Чибуковачки партизани“, „Браћа Вилотијевић“, „Светозар Марковић“ и наравно наша школа “Вук Караџић”. Такмичење је одржано 25.5.2022. године, а жири се састојао од три члана професора музичке школе “Стеван Мокрањац”.

Нашу школу представљали су ученици 5-1: Стошић Слађа, Обрадовић Јована, Обрадовић Андреј и ученици 5-2: Марковић Петра и Јоксић Тамара, са наставницом музичке културе Маријом Чубрић. Наш тим је носио жуте мајице. И поред велике треме, наши петаци су показали одлично знање и умеће у свих шест игара: игра асоцијације, имитација, дијаграм (спајање инструмената), караоке, пантомима и играње у пару (самба, румба, ча-ча-ча).

Жеља нам је да сви заједно ширимо сазнање да нас музика чини живима, лечи све наше ране и да би живот без ње – био празан, било да је само слушамо, или стварамо.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.