Награде на конкурсу „Крв живот значи“

ДешавањаComments Off on Награде на конкурсу „Крв живот значи“

Ученици наше школе традиционално учествују у раду Црвеног крста реализујући све активности ове организације и често постижу запажене резултате на такмичењима и конкурсима, па је тако било и овога пута.

Велики број ученика је узео учешће на ликовном и литераном конкурсу који промовише добровољно, анонимно и неплаћено давалаштво крви под називом „Крв живот значи“. У току обележавања Недеље Црвеног крста одржана је свечана додела награда  на Национални дан добровољних давалаца крви, 11. маја 2023.  у просторијама Клуба одборника Краљево.

На ликовном конкурсу 3. место освојила je Марија Кањевац, ученица VIII1. У категорији старијих разреда на литерарном конкурсу на победничком постољу нашле су две наше ученице: Милица Михајловић, 2. место и Иконија Бањевић, 3. место, обе ученице одељења VI2. Победнице и њихови наставници Сандра Рудњанин и Миладин Отовић награђени су захвалницама, књигама и пригодним поклонима.

Наши наставници и учитељи заједно са наставницом Љиљаном Ракић, руководиоцем Подружнице Црвеног крста у нашој школи, кроз часове хуманитарно-здравствене секције додатно мотивишу ученике и промовишу здраве стилове живота и добровољно давање крви.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.