НАГРАДНИ KОНKУРС – Фестивал науке

Најава догађајаComments Off on НАГРАДНИ KОНKУРС – Фестивал науке

Традиционално, у оквиру Фестивала науке, расписујемо наградни конкурс, а овај пут вас позивамо да размишљате о пластичним кесама, као једном од највећих загађивача природе.
Пластичне кесе су свуда око нас а највише загађују океане и мора и угрожавају њихов екосистем. Хајде да заједно пробамо да утичемо барем мало на побољшање ове критичне ситуације.
Пластичне кесе се производе дуже од 50 година и сви ми их користимо свакодневно. А да ли сте знали да пластичној кеси треба око 500 година да се распадне у природи?! То значи да ће кеса коју сте данас купили у радњи и на крају бацили у смеће да се разгради тек средином трећег миленијума. Због тога су пластичне кесе веома опасне по животну средину. Оно што можемо да урадимо јесте да послушамо савете еколога и да искористимо сваки могући начин да пластичној кеси продужимо употребу и на тај начин смањимо њихов утицај на околину и природне ресурсе. Да рециклирамо пластичне кесе и да се заједничким снагама боримо за нашу планету, за наш дом, за Земљу будућности.

ДА СМЕЋЕ НЕ БУДЕ ВЕЋЕ

Заштитимо животну средину тако што нећемо бацати пластичне кесе, него од њих направити права уметничка дела! Идеја има на претек: торбе, накит, украси за кућу и новогодишњу јелку, шешири, папуче, одећа или једноставно пустите машти на вољу и осмислите нешто потпуно иновативно и фантастично.
Верујемо да ви то можете! На овом линку можете погледати неке од идеја за прављење разних предмета од пластичних кеса: http://tiny.cc/dasmecenebudevece

ПРОПОЗИЦИЈЕ KОНKУРСА

Овај конкурсни задатак је замишљен као заједничка активност и препоручујемо наставницима и учитељима да му приступе као одељенском раду.
Обзиром да нисмо у могућности да физички архивирамо и чувамо Ваше радове, молимо Вас да шаљете ИСKЉУЧИВО ФОТОГРАФИЈЕ ЗАВРШЕНИХ РАДОВА. Димензије фотографија можете бирати сами.
Фотографије радова са назнаком „за Kонкурс“ можете послати најкасније до 5. новембра 2018. године на адресу: Фестивал науке, Хаџи Проданова 16/3, 11000 Београд или електронским путем на е-маил конкурс@фестивалнауке.орг.
Уз фотографију морају се навести следећи подаци: назив и адреса школе, одељење, име, презиме и контакт телефон наставника или професора и е-маил адреса (ако је предмет конкурса био део активности на часу).
На конкурсу могу учествовати деца од 1. до 8. разреда основних школа.
Фотографије одабраних радова биће изложене на 12. Фестивалу науке док ће награђени радови бити представљени у склопу посебне изложбе током трајања Фестивала, од 29.11. до 02.12. 2018. године.
Селекцију најбољих радова вршиће стручни жири и одредити добитнике 4 категорије награда:
за добитника узраста првог и другог разреда основних школа
за добитника узраста трећег и четвртог разреда основних школа
за добитника узраста петог и шестог разреда основних школа
за добитника узраста седмог и осмог разреда основних школа
Најбоље радове очекују вредне награде које ћемо доделити у сарадњи са дугогодишњим пријатељем Фестивала, издавачком кућом KЛЕТ.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.