Наградно путовање и посета Министарству спољних послова

ДешавањаComments Off on Наградно путовање и посета Министарству спољних послова

Наградно путовање ученика и наставника у Београд и посета Министарству спољних послова Републике Србије

viber imageУ раним јутарњим часовима у петак, 24. марта ученици који су постигли посебан успех на општинским такмичењима кренули су са својим предметним наставницима, на челу са директором школе, Биљаном Барловац на путовање у Београд. Ученици су награђени за успех који су постигли, али и за представљање наше школе широм републике Србије, које су у текућој школској години вршили као прави амбасадори. Зато су имали изузетну част да буду дочекани у Министарству спољних послова Републике Србије по званичном протоколу. Не дешава се да велике групе посете Министарство на овај начин, међутим наша група од 60 ђака и наставника, апсолутно је највећа група која је икада посетила Министарство спољних послова Републике Србије. Имали смо изузетну част да нас у предворју историјског здања министарства дочека амбасадор, др Љиљана Никшић. Током наше посете она је садржајно и срдачно објаснила драгим гостима историјат српске дипломатије, а затим нас је спровела кроз значајне просторије у овоме здању. Потом је уследило предавање и дискусија у духу професионалне едукације, али у исто време и срдачног разговора у присуству двојице наших привредника из дијаспоре, из Француске и Канаде. Амбасадорка је говорила о духу и специфичностима српске дипломатске праксе, а често је давала реч колегама и ђацима који су представљали нашу школу. Тако је дискусија текла више од два сата уз непрестано интересовање чак и најмлађих ђака – првака. На крају овог изванредног догађаја уследила је размена захвалница и поклона. Амбасадор, др Љиљана Никшић је уручила директорки захвалницу Министарства спољних послова. Директорка, гђа. Барловац, даровала је нашем домаћину пажљиво биране поклоне и исто тако се обратила и захвалила на данашњем дану и љубазности др Љиљане Никшић. 

Затим је амбасадорка испратила нашу делегацију која је са осмехом на лицу и одушевљењем завршила своју посету министарству.

Ученици су током ове екскурзије посетили и храм Светога Саве на Врачару, као и Калемегданску тврђаву.

У вечерњим сатима, уз песму и осмехе на лицу, аутобус је стигао у Краљево. Нико од учесника ове екскурзије није крио своје одушевљење и утиске са пута,. Надамо се да ће ови дивни домаћини ускоро бити гости у нашој школи.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.