Награђени вероучитељи наше школе

ДешавањаComments Off on Награђени вероучитељи наше школе

На дан када Србија слави небеску победу, када је самоприношење за Отачаство победило освајачки дух Агарјана, када је кнез Лазар поносно стао знајући да ће да страда, прослављена је храмовна слава цркве Светог великомученика кнеза Лазара у Матарушкој Бањи.

По завршетку Свете Архијерејске Литургије верни народ је са својим Владиком присуствовао трпези љубави коју је уприличио старешина цркве протојереј-ставрофор Љубинко Костић. Том приликом присутном народу се обратио епархијски координатор за Верску наставу свештеник Новица Благојевић. Он се захвалио Епископу Јустину на овом благослову и позвао вероучитељe да приме награде за свој труд у просвећивању и образовању својих ученика, али и за своје ваннаставно делање. Награде су додељене по благослову Епископа жичког Г. Јустина.

У Светом Писму је записано „добро чинити да вам не досади“, и заиста су вероучитељи показали изузетан труд на обрађивању земаљских поља Господњих. За свој изванредан труд и залагање у школама награђени су вероучитељи наше школе Михајло Живковић и Марко Јоргић. Колеге су од свештеника Новице примиле Похвалнице Канцеларије за Верску наставу Епархије жичке и пригодне новчане награде, а затим су узели благослов свог владике.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.