Награђени пројекат Дигиталне експедиције – изазов 2021/22. год

ДешавањаComments Off on Награђени пројекат Дигиталне експедиције – изазов 2021/22. год

Награђени пројекат Дигиталне експедиције – изазов 2021/22. год је ,,Енглеско-српски речник ИТ појмова. Носиоци активности су наставници ОШ,,Свети Сава”, Игор Петковић, проф. информатике, Драгана Петровић, проф. енглеског језика, Татјана Миловановић, проф. српског језика и Срђан Пушонић, проф. музичке културе. 

Школе сараднице, ОШ,,Милун Ивановић” Ушће и издвојено одељење ОШ,,Вук Караџић” Каменица. Носиоци активности ОШ,,Вук Караџић” су проф. разредне наставе Данијела Којић и Кристина Пејчић. Пројекат има циљ да анимира и укључи ученике из руралних и слабије развијених средина у савремене ИТ токове. 

Важно је развијати дигиталну писменост ученика од почетка школовања, упознати ученике са терминима нових технологија, са њиховим правим значењима, развити жељу да негују матерњи и усавршавају страни језик. 

Наставници, носиоци активности, 16.5.2022. године у издвојеном одељењу школе у Каменици  дружили су се са ученицима и отпочели реализацију пројекта. Ученици ће превод ИТ термина прикључивати Енглеско-српском речнику ИТ појмова и на тај начин постати реализатори замишљених идеја. 

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.