Научи да летиш на крилима седме уметности

ДешавањаComments Off on Научи да летиш на крилима седме уметности

У широком спектру ваннаставних aктивности ОШ „Вук караџић“, једна од најдражих ученицима је посета установама културе.

Ученици млађих разреда  су 24. марта 2022. год. посетили Биоскоп „Кварт“ и имали могућност да прате пројекцију домаћег филмског остварења „Лето када сам научила да летим“ .  Том приликом су малишани, од првог до четвртог разредна, применили стечена знања о правилима понашања у саобраћају, али и о правилима понашања у установама културе.

Ученици из матичне школе, издвојеног одељења Берановац и Каменица (око 450 ученика) су након посете биоскопу износили своје критичко мишљење о одгледаном филму (што је подстицало ученике на самостално језичко изражавање и развој говорне културе). Са другарима и учитељицом су дискутовали о занимањима који су учествовали у снимању филма (професионална оријентација), иутисцима, тј. ставовим о домаћим и страним филмовима (развијање поштовања културног наслеђа и потребе за његовим неговањем и промовисањем; подстицање радозналости и отворености за културна дешавања, развијање толеранције и  неговање пријатељства, али и подстицање индивидуалне одговорности).

Овакве активности имају за циљ подстицање, неговање и вредновање ваннаставних активности ученика, које су услов свеобухватног развоја личности детета. 

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.