Наше ученице финалисти такмичења „Ухвати идеју“

ДешавањаComments Off on Наше ученице финалисти такмичења „Ухвати идеју“

Међународни Дан девојчица у ИКТ сектору установљен је на нивоу Уједињених нација и обележава се сваког четвртог четвртка у априлу. Од 2001. године, када је у Европи први пут обележен „Дан девојчица”, у овој манифестацији учествовало је више од милион девојчица.

Овогодишњи међународни Дан девојчица у ИКТ сектору обележава се 22. априла. Због специфичних услова и пандемије, манифестација се организује онлајн. И ове године наставици и ученици наше школе узели су учешће у обе предвиђене активности: послата су два видео рада за такмичење за најбољи видео „Ухвати идеју“ и пријављене су ученице за онлајн групне посете компанијама.

По завршетку конкурса одабрани су радови који улазе у финале такмичења „Ухвати идеју“. Од 37 одличних радова који су ове године стигли из 26 школа широм Србије, у финале је ушло 13. Један од финалиста је и рад ученица наше школе на тему „Мој живот у доба короне“ који можете погледати на следећем линку:

Победници ће бити проглашени 22. априла, на сам Дан девојчица у ИКТ-у. Нама остаје да навијамо за Јелену, Мирјану и Исидору.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.