Наши ученици успешни на Светосавским данима

ДешавањаComments Off on Наши ученици успешни на Светосавским данима

Овогодишњи Светосавски дани пета су велика манифестација у самосталној организацији Друштва за српски језик и књижевност Краљево.Овог јануара инспирација за тему био је важан јубилеј српске писмености – 200 година од објављивања првог издања „Српског рјечника“.

У оквиру ове манифестације Друштво је расписало  литерарни конкурс на тему „Да је Вук данас жив“. Пристигла су 53 рада ученика из 8 основних школа, као и 10 радова ученика из 3 средње школе.

Међу награђенима су ученице наше школе: Анђелија Рудњанин (VIII1-наставница Слађана Милојевић) и Љубица Трбољевац (V3-наставница Сандра Рудњанин) које су равноправно поделиле 2. награду. Похваљени су и радови два ученика: Теодоре Барлов (VIII1) и  Милана Ћурчића (VIII1).

Такмичење је одржано у суботу, 26. јануара 2019. у амфитеатру ОШ „IV краљевачки батаљон“. Пошто је било пријављено 10 тимова, пре главног дела одржано је полуфинале. Наш тим се пласирао у финале у коме су се ученици такмичили у три области: језичка култура, асоцијације и квиз знања из књижевности. Наши одлични шестаци: Тамара Ђорђевић (VI7), ТатјанаВоштић (VI2) и Лука Милосављевић (VI3) под вођством својих наставница Иване Кекерић и Милене Глишовић, показали су изузетну сналажљивост и знање и освојили 3. место.

Сви ученици су награђени пригодним поклонима: књигама, ранчевима и шољама са логом Друштва, кaо и дипломама.

Програму су поред бројих колега присуствовали и руководилац Школске управе Бојана Маринковић, просветни саветник Владан Сеизовић и проф. др Бошко Сувајџић, редовни професор Филолошког факултета у Београду.

Активно учешће у припреми и реализацији ове значајне манифестације узели су и чланови Друштва из наше школе, наставнице српског језика Сандра Рудњанин, Слађана Иванковић и Данијела Николић Сурла.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.