НА ДВА ТОЧКА ПРЕКО СВЕТА-НАША ШКОЛА НАША ПЛАНЕТА

ДешавањаComments Off on НА ДВА ТОЧКА ПРЕКО СВЕТА-НАША ШКОЛА НАША ПЛАНЕТА

Светски дан бицикла обележава се од 3. јуна од 2018. године. У априлу 2018. године Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 3. јун Међународним  даном бицикла.

Светски дан бицикала је светски празник намењен уживању свих људи без обзира на било коју карактеристику. Бицикл као симбол људског напретка “[промовише] толеранцију, међусобно разумевање и поштовање и олакшава социјалну инклузију и културу мира”.  Даље је бицикл “симбол одрживог транспорта и преноси позитивну поруку за подстицање одрживе потрошње и производње и има позитиван утицај на климу“.

Ученици четвртог разредаОШ ,,Вук Караџић“ из Краљева,уз подршку својих млађих другара,родитељаи запослених,  су обележили овај дан организованом вожњом од школског дворишта до ушћа Рибнице у Ибар и назад.

За то време,млађи ученици су на школском полигону  показали подршку вожњом тротинета,ролера и скејтова.

Полицијски службеници саобраћаја  су подржали акцију и обезбедили услове за несметано одржавање трке.

Светски дан бицикла повезује се и са промоцијом здравог начина живота за оне који имају дијабетес типа 1. Оваквим начином подршке,учимо младе људе здравом животу,очувању природне средине,смањењу потрошње горива и подршци свима који се боре са дијабетесом или су у ризику од ове подмукле,савремене болести.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.