НЕДЕЉА У ЗНАКУ ДОСИТЕЈА

ДешавањаComments Off on НЕДЕЉА У ЗНАКУ ДОСИТЕЈА

Дани  посвећени сећању на  живот и дело Доситеја Обрадовића, првог српског просветитеља и министра просвете, обележени  су кроз још неколико пројеката наставника и ученика наше школе . Како бисмо  истакли значај великог српског реформатора и просветитеља, у одељењу III2  библиотекарка је одржала час посвећен сећању на Доситеја Обрадовића. На часу смо говорили о Доситејевом животу, анегдотама из његовог детињства, упознали смо се са његовим најзначајнијим делима, читали смо басне које је Доситеј писао и преводио.  Ученици су драматизовали басну „Гавран и лисица“ и илустровали је у форми стрипа. Најбољи ученички радови изложени су библиотеци.

Прваци из продуженог боравка гледали су  екранизацију басни Доситеја Обрадовића и илустровали су басну коју су пратили на екрану. Научили су ко је био Доситеј Обрадовић и какав је његов  значај за нашу културу.

Ученици шестог разреда на часу новинарске секцији урадили су презентацију о животу овог истакнутог ума свог времена и  презентовали је својим другарима у на часу српског језика. Слађана Милојевић, наставница српског језика и књижевности, осмислила je  час посвећен Доситеју у одељењу VI2. Са ликом и делом Доситеја Обрадовића, а кроз час српског језика и књижевности, упознати су и ученици одељења V1. Циљ  часова био је да се ученици упознају са животом и делом Доситеја Обрадовића, сами са оним порукама српског просветитеља и значајем басни као књижевне врсте.

Погледајте галерију фотографија кликом на линк овде.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.