ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКE ОСМОГ РАЗРЕДА И ЊИХОВЕ РОДИТЕЉЕ

ДешавањаComments Off on ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКE ОСМОГ РАЗРЕДА И ЊИХОВЕ РОДИТЕЉЕ

Поштовани,

У периоду од 12. до 15. априла 2021. године родитељи и други законски заступници моћи ће да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализованa одељења гимназија и уметничких школа електронским путем на порталу Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs).

Сви родитељи и други законски заступници који не искористе предност електронског подношења пријава за полагање пријемног испита, пријаву у папирном облику могу да поднесу 15. и 16. априла 2021. године, у средњим школама које имају специјализована одељења, као и у уметничким школама

Пријемни испити за ове школе, у складу са конкурсом који расписује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, биће реализовани у средњим школама од 7. до 16. маја 2021. године, а родитељи ће по први пут онлајн моћи да остваре увид у резултате.

Завршни испит на крају основног образовања, према Календару образовно-васпитног рада, биће одржан од 23, 24. и  25. јуна, а родитељи ће имати увид у прелиминарне резултате тог испита на поменутом порталу 27. јуна 2021. године. На истом порталу подносиће се и жалбе на резултате завршног испита.

Листе жеља, које су се до ове школске године подносиле у папирном облику и одласком у школу, моћи ће да се подносе путем овог портала, уз могућност неограничених измена и допуна до 3. јула 2021. године.

Сви родитељи и други законски заступници који не искористе предност електронског подношења листе жеља моћи ће да поднесу листу жеља у папирном облику у основној школи свог детета 3. и 4. јула 2021. године.

На порталу Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs) 11. јула 2021. године родитељи и други законски заступници моћи ће да остваре увид у листу жеља  распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама. Такође ће електронским путем моћи да се обави упис у средње школе, користећи наведени портал. Електронски упис у средњу школу преко наведеног портала омогућен је и за ученике који уписују профиле за које је потребан здравствени преглед , под условом да су га обавили до тренутка подношења електронске пријаве.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.