Обележавање Дана борбе против вршњачког насиља

ДешавањаComments Off on Обележавање Дана борбе против вршњачког насиља

Поводом обележавања светског Дана борбе против вршњачког насиља у школској 2020/2021.  наша  школа  је спровела читав низ активности, поштујући превасходно прописане епидемиолошке мере понашања у образовним установама.

У свим одељењима од 1. до 8. разреда  реализовани су часови одељењског старешине на тему вршњачког насиља. Ови часови се реализују путем Гуглових учионица и ученици су  своје радове ( литерарне  и ликовне ) фотографисали и послали својим одељењским старешинама. Са ученицима су најпре вођене дискусије на тему вршњачког насиља , толеранције и емпатије,  а након тога они су  бирајући технику по жељи,  приказали своје идеје, емоције и размишљања на задату тему.

24. фебруара 2021. године  одржан је тематски дан у школи  „Дан розе мајица“

Ученици млађих разреда су овај дан у школи обележили кроз радионице у којима су исписивали поруке о другарству и толеранцији , а затим су симболично у школском дворишту  пустили розе балоне са исписаним порукама . Ученици млађих разреда су симболично обукли розе мајице.

Ученици старијих разреда су на нивоу одељења израдили плакате поводом Дана борбе против вршњачког насиља и сваки ученик је своје име исписао на стикеру у облику розе мајице , изражавајући тако своју личну подршку борби против вршњачког насиља. Свако одељење је свој плакат  окачило на један заједнички школски пано  и симболично послало своју поруку.

У   једном одељењу седмог разреда  је реализована радионица „Мој тајни пријатељ“  тако што су ученици извлачећи на папирићу име једног свог друга или другарице из одељења имали задатак да му напишу анонимно писмо подршке .

У   једном одељењу  петог разреда  ученици су рођендан своје другариц е из одељења  посветили Дану розих мајица  тако што су послужени  куглофом розе боје који симболише планету Земљу  са додацима који представљју розе мајице и заставицама на којима пише толеранција , срећа, љубав и разумевање.

За школски сајт  урађен је филм који садржи фотографије и снимке свих радова и активности поводом обележавања Дана борбе против вршњачког насиља. У прилогу овог извештаја налази се презентација која садржи ученичке радове  и фотографије активности са тематског дана.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.