Обележен Национални дан књиге

ДешавањаComments Off on Обележен Национални дан књиге

Дана, 28.фебруара обележен је Национални дан књиге у нашој школи акцијом „ Читајмо гласно“. Активност је  пре шест година покренуло Друштво школских библиотекара, а циљ ове  заједичке активности је подстицање читања, као и неговање  матерњег језика, повезивање  школске библиотеке и школе са  локалном заједницом и  повезивање установа које се баве  афирмацијом културе и уметности.

Школску библиотеку посетили су прваци са учитељицама и  показали управо савладану  вештину   читања. Прошле године лепо време омогућило нам је да читамо у школском дворишту, а овог пута окосница збивања била је школска библиотека. Библиотекарка  је указала на важност обележавања овог датума, представила им нове наслове, а ученици су читали наглас делове из омиљених књига и рецитовали омиљене стихове.

У 5 до 12, чланови новинарске секције посетили су библиотеку Културног центра „Рибница“ где су у пријатном амбијенту наглас читали одломке својих омиљених књига, а добили су  на поклон обележиваче за књиге и чланске картице за библиотеку. Посета је имала  за циљ да се повежу установе културе које пропагирају културу читања и успостави сарадња школе са локалном заједницом.

На часовима  новинарске секције  Јована Миловановић је  релаизовала  радоницу поводом  Дана Народне библиотеке Србије и Националног дана књиге.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.