Отварање нове школске библиотеке

ДешавањаComments Off on Отварање нове школске библиотеке

Библиотека је место где стварамо добре навике, место где осим добрих читалаца можете постати истраживачи, уметници, мислиоци.
У понедељак, 1.4.2019. године отвoрили смо реновиране просторије библиотеке чији фонд броји преко 10000 примерака књига. У тај број, поред обавезне лектире за све узрасте, убрајају се књиге различитих садржаја као што су историјске, научно-популарне, енциклопедијске, речници, биографије наших великана, проналазача, научника, писаца. А свакако има и белетристичких наслова, као и забавне литературе за најмлађе.

Нове просторије наше библиотеке су идеално место за обележавање Међународног дана дечје књиге, који се сваке године обележава 2. априла. Дан када шаљемо поруку o магији књижевног надахнућа и важности развијања љубави према писаној речи.
Међународни дан књиге за децу уведен је пре скоро пола века у циљу промоције дечје књижевности и читања како би се скренула пажња јавности на потребе најмлађих читалаца, а данас се обележава широм Србије.


Међународни дан дечје књиге у свету се обележава од 1967. године, на дан када је рођен Ханс Кристијан Андерсен, дански књижевник, творац Мале сирене, Ружног пачета, Девојчице са шибицама и многих других блиставих бајки без којих одрастање није могуће замислити.
Отварање библиотеке и обележавање Међународног дана књиге за децу симболичним програмом најавили су ученици наше школе.

ПОГЛЕДАЈТЕ ГАЛЕРИЈУ ФОТОГРАФИЈА СА ОТВАРАЊА РЕНОВИРАНЕ ШКОЛСКЕ БИБЛИОТЕКЕ:

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.