ОШ ”Вук Караџић” на дочеку патријарха Теодора ll

ДешавањаComments Off on ОШ ”Вук Караџић” на дочеку патријарха Теодора ll

Дана 25. септембра град Краљево и Епархија жичка имали су ретку и велику част да угосте Патријарха александријске цркве и све Африке господина Теодора ll у пратњи српског Патријарха Иринеја као и бројних угледних личности из света културе, просвете, војске, полиције, спорта, политике… 

line-64

У свечаном дочеку учешће су узеле и многе краљевачке школе међу којима и ОШ ”Вук Караџић” у Рибници. Велики број ученика предвођени вероучитељима и наставницима на челу са директорком госпођом Биљаном Барловац, попунила је унутрашњост велелепног храма посвећеног првом српском архиепископу Св. Сави.

Своје сузе радости поводом прелепог дочека није сакрио на угледни гост патријарх Теодор ll. Инспирисан препуним храмом и мноштвом деце која су испунила пространу галерију дуж храма бацајући латице цвећа и машући заставицама са грбом патријаршије александријске и српске, патријарх је ову слику упоредио са јеванђелским сликом уласка Христовог у Јерусалим. Узевши благослов патријарха Теодора ll уз поруке љубави и мира, деца и верни народ, озарени радошћу поводом свечаног догађаја, безбедно су се вратили својим домовима у касним вечерњим сатима.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.