ОШ „Вук Караџић“ шири хоризонте и мења ставове

ДешавањаComments Off on ОШ „Вук Караџић“ шири хоризонте и мења ставове

Наша школа је добила позив од Министарства трговине, туризма и телекомуникација да присуствује конференцији поводом обележавања Међународног дана девојака у информационим и комуникационим технологијама ,,Girls in ICT Day” у функцији повећања интересовања девојака за једнаке могућности учешћа у ИКТ, те остваривања каријере у истоименој области.

Ове године, Дан девојака у ИКТ  је обележен у четвртак, 26. априла 2018. године у Палати Србије, тим поводом наших 30 ученица седмог разреда и 3 наставнице узеле су учешће у конференцији. 

Поред председнице Владе Републике Србије, Ане Брнабић и многих успешних ИКТ дама, у богатом прогаму је учествовала и државна секретарка Татјана Матић и том приликом  је свечано уручила награду ученицама наше школе, Анђелији Рудњанин и Жељани Чингелић, за израду влога на тему „Моја омиљена места у Србији“.

Поред сјајних гостију на тему ИКТ су дискутовале и саме ученице и дале свој суд о томе „Да ли је програмирање за дечаке или за девојчице?“

Захваљујемо се Министарству трговине, туризма и телекомуникација што нам је омогућило да будемо део овог значајног догађаја.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.