О ДИГИТАЛНОМ НАСИЉУ

ДешавањаComments Off on О ДИГИТАЛНОМ НАСИЉУ

Министарство трговине туризма и телекомуникације Републике Србије, заједно са извођачем програма „Akademijom Oxford-Agent“ ДОО, организовала је програм едукације са циљем подизања свести дигиталне компетентности запослених у МУП-у, Социјалној служби и школама, у области безбедности и заштите деце при коришћењу информационо-комуникационих технологија и упознала их са изложеношћу деце дигиталном насиљу.

Назив програма био је ,,Обука са циљем подизања капацитета запослених у институцијама система ради примене Уредбе о безбедности и заштити деце при коришћењу информационо-комуникационих технологија“, десеторо запослених у нашој школи узело је учешће на овој обуци. Учесници програма су проширили и стекли нова знања везана за интернет у служби знања, о ризицима и последицама неправилног коришћења интернета, о облицима дигиталног насиља и правног оквиру значајном за ову тему.

Учесници из наше школе, њих десет, стечено знање примениће у својим учионицама кроз кроз обавезну наставу, као и ваннаставне активности.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.