“Петлићи” на Државном такмичењу у пружању прве помоћи

ДешавањаComments Off on “Петлићи” на Државном такмичењу у пружању прве помоћи

Црвени крст Србије је у сарадњи са Спортским савезом Србије, Олимпијским комитетом Србије и ЈП “Ада Циганлија”, а под покровитељством Министарства здравља Републике Србије  у суботу 24. септембра 2022. године  организовао Државно такмичење екипа у пружању прве помоћи.   Тема такмичења била је пружање прве помоћи код повреда у спорту, а приказани су сценарији и повреде које се најчешће дешавају на спортским теренима и у салама.  Пред почетак такмичења присутнима су се обратили професор др Драган Радовановић, председник Црвеног крста Србије, и др Александра Влачић, директорка Управе за биомедицину при Министарству здравља.

Црвени крст Краљево су представљале екипе подмладка, омладине и “Петлића”. ‘’Петлићи’’(ученици петог разреда наше школе) су  приказали своје знање у три задатка: 1. збрињавање крварења из носа,  2. употреба троугле мараме, превијање чела и имобилзација руке под 90 степени и 3. превијање шаке употребом завоја.

Екипу “Петлића”, са златном медаљом око врата, чинили  су ученици Милутин Булатовић,   Дуња Радосављевић,  Теодора Трифуновић, Нађа Мијаиловић,  Милош Недељковић и Хелена  Антонијевић.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.