Победа наших ученика у квизу „Краљево бира знање – квиз о краљевачкој трагедији“

ДешавањаComments Off on Победа наших ученика у квизу „Краљево бира знање – квиз о краљевачкој трагедији“

Поводом обележавања 81-годишњице трагичног страдања Краљевчана октобра 1941. године погубљених од стране јединица регуларне војске Вермахта, Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ у сарадњи са Друштвом историчара Рашког округа организовала је такмичење за ученике основних  школа у форми квиза „Краљево бира знање – квиз о краљевачкој трагедији“. Ученици наше школе Петар Лазаревић, Јанко Јанковић и Матија Кочовић победници су квиза пошто су, показавши одлично знање у веома тешкој конкуренцији, били бољи од екипа школа „IV краљевачки батаљон“ и „Јово Курсула“. Награђени су вредним књигама.

Ученици наше школе приступили су упознавању историјских догађаја који су се десили октобра 1941. године  савесно, одговорно и темељно, настојећи да, уз помоћ своје наставнице историје, разумеју шири контекст збивања која су пратила трагична страдања наших суграђана. Основни текст за проучавање ове теме био је део публикације историчарке Силвије Крејаковић „Идентитети“. 

Трајни добитак за наше ученике је стицање и ширење знања о краљевачком октобру што је уједно и најбољи начин за неговање културе сећања, примарног циља свих учесника и реализатора овога квиза. Захваљујемо се организаторима  на позиву за учешће и честитамо свим ученицима и наставницима на  показаном знању и уложеном труду.

Анђелка Драгојловић

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.