“Подели радост читања са свима”

ДешавањаComments Off on “Подели радост читања са свима”

Ученици Основне школе “Вук Караџић” обележили су Национални дан књиге, 28. фебруар учешћем у акцији “Читај гласно”, а под слоганом “Подели радост читања са свима”.

Циљ ове акције је подстицање читања, развијање читалачке писмености и приближавање библиотеке ученицима. Манифестација се организује четврти пут у организацији Друштва библиотекара Србије.

Ученици  4-2 су са својом учитељицом Данијелом Грујић учествовали у акцији. Час српског језика организован је у сарадњи са библиотекарком школе. Ученици су читали  гласно омиљене одлимке из Андерсонове бајке  “Ружно паче”, једна ученица је донела своје омињене књиге и прдставила их својим друговима из одељења, а библиотекарка је објаснила ученицима зашто је важно обележити Национални дан књиге и  развијати читалачке навике и љубав према књизи.

У посету школској библиотеци дошли су ученици првих разреда са својим учитељицама  Снежаном Миковић, Јелицом Крушчић и Катарином Чулубурић. Прошле године смо читали гласно у учионицама, а ове године лепо време омогућило нам је да читамо гласно  одломке из омиљених песама и прича у школском дворишту испред библотеке.  Ученици су читали одломке из буквара и својих омињених збирки песама, а након тога посетили су школску библиотеку и позајмили књиге. Свако је пронашао своју омињену књигу коју је желео да прочита.

У вишим разредима матичне школе у  акцији су учествовали ученици 5-1 са наставницом српског језика Слађаном Милојевић. Први час посветили су “гласном” читању одабраних   стихова познатих  писаца за децу. У издвојеном одељењу на Берановцу акција је организована у понедељак.  Учениици виших разреда су са својим наставницама српског језика Бојаном Кошанин и Слађаном Ђорић  подржали акцију “гласног” читања. Ученици су груписани по разредима и наглас су читали омиљене стихове у школском двориштву и холу школе. Акција је спроведена уз поштовање прописаних епидеиолошких мера.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.