ПОЕТСКА ПЛЕТИСАНКА У КРАЉЕВАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

ДешавањаComments Off on ПОЕТСКА ПЛЕТИСАНКА У КРАЉЕВАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

У оквиру манифестације Март, месец српског језика, Друштво за српски језик и књижевност Краљево организовало је по први пут такмичење под називом Поетска плетисанка. Такмичење је намењено ученицима основних школа (од 5. до 8. разреда), ученицима средњих школа и свим наставницима српског језика и књижевности из Краљева и Врњачке Бање.

У Народној библиотеци “Стефан Првовенчани”, 20. марта 2023. окупиле су се екипе које су чинили ученици пет основних и две средње школе. Једну екипу чиниле су и наше представнице: Иконија Бањевић 6/2, Дуња Дабижљевић 5/3, Душица Рафаиловић 7/4 и Вишња Радоњић 6/3. Поетска плетисанка је осмишљена тако да пробуди креативност и такмичарски дух у одабиру најквалитетнијих стихова српске поезије који ће чинити једну нову песму. У радној и креативној атмосфери настали су нови колажи стихова за које су учесници добили дипломе и похвалнице.

Циљ такмичења огледа се у подизању заинтересованости ученика за поезију, а међусобна сарадња између ученика и наставника развиће бољу сарадњу и отворити нове видике у креативној машти.

Сандра Рудњанин, наставница српског језика и књижевности

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.