Прваци у школској библиотеци

ДешавањаComments Off on Прваци у школској библиотеци

Наши ђаци прваци се ових дана упознају са свим школским просторијама, а у петак 21.9.2018. године на ред је дошла и школска библиотека. Заједно са својим учитељицама посетили су школску библиотеку. У библиотеци су прво упознали наше библиотекаре Драгана Чолића, професора српског језика  и Јелену Стефановић, професора разредне наставе.

Ученицима је приређена добродошлица и саопштено им је да су постали чланови библиотеке. Библиотекарка је обавестила ученике о правилима понашања у библиотеци и представила им књиге прилагођене њиховом узрасту. Препоручила неколико илустрованих књига и енциклопедија које би их могле заинтересовати да чешће долазе у библиотеку. Ученици су затим разгледали препоручене књиге, а библиотекарка их је позвала да док не науче самостално да читају дођу у библиотеку, одаберу књигу, а она ће им читати одабране одломке.

За ову прилику, библиотекари су одабрали песме Јована Јовановића Змаја, које су читали првацима и након тога разговарали о прочитаним песмама. Прваци су били изузетно активни, а атмосфера у библиотеци сјајна. Посета је завршена кратким квизом о правилима понашања у библиотеци у коме су прваци показали да су пажљиви слушаоци. Обећали су да ће што чешће посећивати нашу библиотеку и да ће из ње изаћи са барем једном књигом у руци.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.