Представа ,,Свети Сава осам векова међу нама“ у Дому војске у Краљеву

ДешавањаComments Off on Представа ,,Свети Сава осам векова међу нама“ у Дому војске у Краљеву

У четвртак 7. јуна у сали Дома војске у Краљеву, екипа ученика и наставника ОШ ,,Вук Караџић“ и Медицинске школе, извела је хуманитарну представу под називом ,,Свети Сава осам векова међу нама.“

Представа ,,Свети Сава осам векова међу нама“ дело је наставника и ученика ОШ ,,Вук Караџић“ која је овог пута допуњена улогама ученика Медицинске школе. Повод за извођење ове представе (којој је ово  пето јавно изођење) било је прикупљање новчане помоћи ради лечења ученице трећег разреда ОШ ,,Вук Караџић“ Милице Кошанин и ученика другог разреда Медицинске школе Лазара Тошића.

На хуман чин нас кроз свој живот непрестано позива и подсећа најзначајнија личност из Свете лозе Немањића и први архиепископ српски Свети Сава. Извођењем ове представе до сада прикупљено је више од 100 000 динара хуманитарне помоћи, а представу је до сада уживо гледало преко 1000 људи, што најбоље потврђује чињеницу да ученици продужују дело Светог Саве. Оригинално костимирани, праћени прикладним музичким садржајем, ученици су показали и свој раскошан глумачки таленат, измамивши бројне осмехе, громогласне аплаузе па и по коју сузу препуне сале Дома војске. Својим, сада већ препознатљивим наступима, ученици показују да одважно владају сценом са дубоком жељом да за собом оставе утисак који ће се дуго памтити.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.