Представници компанија Huawei и Teewon у нашој школи

ДешавањаComments Off on Представници компанија Huawei и Teewon у нашој школи

Дана 16. августа 2018. године нашу школу посетила је делегација Huawei и Teewon компаније. Повод посете био је годину и по дана од отварање прве „паметне учионице“ у Србији.

Близу тридесет наставника са директорком школе, госпођом Биљаном Барловац, дочекало је госте из Београда. Уследио је обилазак школе и одлазак у „паметну учионицу“, где су затекли наставницу енглеског језика која помоћу савремених дидактичких средстава припрема ученике за поправни испит из овог предмета. Након часа енглеског језика, представницима Huawei и Teewon компаније презентован једногодишњи рад у „паметној учионици“ у виду петоминутног видеа. Наставници наше школе разговарали су са гостима о искуствима у коришћењу „паметне учионице“ у протеклом периоду.

После тога уследила је презентација новог софтвера на енглеском језику од стране представника из Кине. Наставницима је приказано, прво теоријски, а затим и на практичним примерима коришћење новог софтвера за наставу. Поменути софтвер, патентирала је компанија Teewon. Надамо се да ће прва „паметна учионица“ у Србији добити још савременије функције, како би  рад наставника и ученика у овој учионици био унапређен.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.