“Просветни оскар” стигао у Краљево

ДешавањаComments Off on “Просветни оскар” стигао у Краљево

1. место филм “Улица није игрица” – Победнички едукативни филм 

3. место “Промотивни школски спот” 

4. КРЕФ ове године је одржан у Лесковцу од 3. до 5. октобра 2019. године. Организатори овогодишњег фестивала осмислили су низ едукативних и корисних активности, које су успешно реализоване у тродневно трајању фестивала.

Такмичење је подржано од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије, отворено за ученике од 6 до 18 година, едукаторе и стручне сараднике у улози аутора филма или ментора. Прво на учешће имали су филмови снимљени у току школске 2018/2019. године, јавно доступни и одобрени за преглед од стране широке публике, постављени са назнаком изабране категорије. Свечано отварање и приказивање уже селектованих филмова било је у Дому културе (Културни центар Лесковац) 3. октобра 2019. године. Свечано проглашење победника и подела диплома награђеним ауторима реализовано је другог дана фестивала 4. октобра. Затим је уследило затварање фестивала и свечана вечера. Наредног дана, 5. октобра, у суботу евалуација и подела сетификата и одлазак из Лесковца.

Представник наше школе на Међународном фестивалу у Лесковцу био је Марко Јоргић, наставник верске наставе. Пласман у финале такмичења Кратких едукативних филмова имала су два петоминутна филма школе „Вук Караџић“ из Краљева који су и награђени и то следећим награда:

У категорији најбољих едукативних филмова назван – Побенички едукативни филм, пласман прво место, заузео је „Улица није игрица“ аутора Марка Јоргића, Јасмине Стоисављевић и Михајла Живковића.

Промотивни школски спот заузео је треће место у категорији најбољих промотивних филмова о школи, урађен од стране тима наставника, Марка Јоргића, Биљане Барловац, Кристине Влајић и Михајла Живковића у сарадњи са свим колегама и ученицима наше установе.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.