Професионална оријентација – представљање средњих школа

ДешавањаComments Off on Професионална оријентација – представљање средњих школа

У претходом периоду, ученици осмог разреда наше школе су присуствовали презентацијама средњих школа. Ученици су се упознали са образовним профилима средњих школа и предностима школовања у свакој представљеној школи. Презентације су одржане и у матичној школи и у издвојеном одељењу на Берановцу.

18.04.2018. године – своје образовне профиле је представила Шумарска школа.  Истом приликом су ученици Шумарске школе заједно са нашим ученицима посадили младице дрвећа у дворишту матичне школе. Шумарска школа посебну пажњу посвећује повезивању ученика са природом и за образује их за рад у природи.

Шумарска школа образује ученике и по дуалном моделу образовања на смеру оператер за израду намештаја, а рад ученика на поменутом смеру може се видети на линку: https://www.youtube.com/watch?v=RaTqgQe2HVE

26.04.2018. године – одржана је презентација Машинско-техничке школе. Кроз приказ занимања и смерова које нуди ова школа, професори исте су ученике упознали са могућностима и условима који им се нуде, уколико се одлуче да је упишу. Такође су презентовали и нови смер, модни кројач који ће од ове године моћи да упишу мали матуранти. Указали су ученицима на значај и могућност дуалног образовања по ком образују ученике, као и на значај и примену информационих технологија, за које ће бити оспособљени уколико се одлуче да заврше неки од смерова који се нуде у школи.

07.05.2018. године – наша школа је била домаћин краљевачкој Гимназији. Професор Гимназије је кроз презентацију упознао ученике осмог разреда са смеровима који се нуде у тој средњој школи, као и са новим специјализованим смером за информационе технологије, који ће од ове године бити ученицима понуђен. Наговестио им је и то да ће пријава за специјализована одељења бити раније, пре завршног испита, као и упознао их са осталим специфичностима везаним за упис у Гимназију.

10.05.2018. године  – двадесет ученика наше школе, у пратњи педагога,  посетило је Пољопривредно-хемијску школу  у Краљеву. Ученици су се упознали са смеровима и образовним профилима које школа нуди. Такође, били су у могућности да виде ученике у обављању праксе, да сами испробају праксу и продискутују са ученицима Пољопривредно-хемијске школе о неким недоумицама везаним за упис у средњу школу.

11.05.2018. године, одржана је презентација Економско-трговинске школе. Презентацију су одржали професори, ученица школе која је проглашена за ђака генерације, као и педагог школе. Кроз спремљену презентацију, ученике су упознали са радом школе као и смеровима и образовним профилима које та школа нуди.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.