Пројекат ”Хоћу да сачувам планету” у Лесковцу

ДешавањаComments Off on Пројекат ”Хоћу да сачувам планету” у Лесковцу

Наша школа је 2. и 3. јуна 2017. године учествовала на 7. међународној смоти сценског учитељског стваралаштва у Лесковцу са представом „Кажем гласно свету: Хоћу да сачувам планету“.

Ученици IV/3 oдељења су извели представу која је део пројекта  наше школе и Аустралијске амбасаде под називом „Хоћу да сачувам планету“ са жељом да допринесу формирању еколошке свести код својих вршњака, али и код одраслих.

На Смотри је учествовало 10 најбоље селектованих представа Србије и победници регионалних фестивала из Македоније и Босне и Херцеговине.

Том приликом представа „Кажем гласно свету: Хоћу да сачувам планету“ однела је следеће награде

1. Специјална награда жирија за оригинални текст и његову ангажованост

2. Најбоља мушка епизодна улога – Аполонов лептир, Лука Милосављевић

3. Најбоља женска епизодна улога – Нада Откривалић, Јелена Чукановић

Током оба дана, децу су интервјуисали, специјално формирана  за ову прилику ТВ СМОТРА, деца-новинари у пратњи професионалног камермана.

20170602_134034

За учитеље-менторе је организована трибина „Учитељ, уметник позоришне сцене“, на којој су о сцени у школској клупи и компетентности учитеља за стварање уметничких представа говорили чланови жирија Золтан Фридман (позоришни редитељ), Миодраг Крчмарик ( проф. уметности) и Душан Благојевић (проф. књижевности).

У жељи да од наше планете створима дивно место за живот, а својим примером покажемо да малим кораком можемо учинити доста, позивамо Вас да се придружите еко акцији  ”У канти је место наилон кеси, а папир за рециклажу ти донеси”  и донесете папир који Вам није потребан, а којим ћемо спречити сечу стабала ради израде папира.

 

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.