Републичка смотра стваралаштва ученика основних школа – ”Под истим небом нашег дома”

ДешавањаComments Off on Републичка смотра стваралаштва ученика основних школа – ”Под истим небом нашег дома”

У ОШ ”Бора Станковић” у Каравукову 28. априла 2017. године са почетком у 11.00 часова, одржана је смотра стваралаштва ученика основних школа ”Под истим небом нашег дома”. Републичкој смотри су претходила школска такмичења на којима је изабрано по десет радова за сваку категорију.

Ове године тема конкураса била је ”Свадба некада” – категорија ликовних, литерарних радова и филм са истом темом.18235993_1282160821871242_970282131_o

Наша школа је учествовала у категорији филма ”Свадба некад”, који су снимиле учитељице Мира Миленковић – Вранић, Славица Гаровић и Анђелка Гочанин са ученицима четвртог разреда са Берановца, као и ликовним радом ученице Саре Глукчевић, одељења трећег разреда учитељице Весне Ристовић.

На смотру у Каравукову било је пристно више од 550 ученика и 120 наставника из 44 школе. Представљени су стари предмети,традиционална јела и ношње свих крајева Србије,као и изворне песме и народне игре. Ученици у имали прилике да учествују у радионицама где су се правили цветове за сватове, капе за чауша, кићење капије и врата.

Филм  наше школе је похваљен. Из овог питомог војвођанског места смо се вратили  богатији за много познанстава, идеја, радости и лепоте.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.