Сарадња школе и Полицијске управе на часовима ОС

ДешавањаComments Off on Сарадња школе и Полицијске управе на часовима ОС

Министарство унутрашњих послова и Министарство просвете, јуна месеца 2017. потписали су Протокол о сарадњи на програму Основи безбедности деце, чији је циљ стицање нових и проширивање постојећих знања, вештина и ставова ради постизања безбедносне културе ученика четвртог и шестог разреда.

Свакога месеца, током целе школске године, једном месечно, представници Полицијске управе ће припремити предавања из следећих области: безбедност деце у саобраћају, Полиција у служби грађана, насиље као негативна појава, превенција и заштита деце од опојних дрога и алкохола, безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа, превенција и заштита деце од трговине људима, заштита од пожара и заштита од техничко-технолошких опасности и природних непогода.

Термини часова утврђени су заједничким договором директорке школе, представницима Полицијске управе и учитељицама четвртог разреда.

Сарадња је започела са првим часовима  одељењског старешине у септембру месецу. Ученици четвртог разреда у матичној школи, Берановцу, Каменици и Змајевцу су већ имали прве сусрете са полицијским инспекторима и искуства са часова ОС. Имали су прилике да прошире и стекну нова знања из области безбедности у саобраћају.

Сарадња ће трајати током школске 2017/2018. године, што је кроз оперативне планове и Годишњи план школе евидентирано.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.