СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

ДешавањаComments Off on СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

Светски дан детета установљен је 1954. године када је Генерална скупштина усвојила резолуцију 836 (ИX) истоименог назива. Генерална скупштина је овим документом позвала државе чланице да установе Светски дан детета који би се обележавао као дан „братства и разумевања међу децом широм света“ и који би био посвећен активностима за унапређење благостања деце.

Додатан значај ове резолуције огледа се учињеници да је она добробит деце довела у везу са самом сврхом постојања Организације Уједињених нација.

У резолуцији се тако наводи да обавезе Организације према „будућим генерацијама“ могу бити остварене само повећаним напорима усмереним ка деци, као и да би „обележавање дана детета широм света допринело људској солидарности и сарадњи међу нацијама”. С тим у вези, резолуција је утврдила и да би тај дан требало да буде посвећен и јачању и проширивању напора предузетих од стране Уједињених нација у корист све деце света.

Ученици првог, другог и четвртог разреда матичне школе ,,Вук Караџић“су овај свој празник провели  у пријатној атмосфери Спортског центра Рибница.

Како смо школа која је у приградској зони, пешачење до спортских терена је  било опуштајуће. Кроз насељени део ка Мошиног гају били смо у прилици да посматрамо биљни и животињски свет поред реке Рибнице,али и традиционално брање кукуруза и складиштење у дрвене амбаре.

Сам Спотртски центар има терене за различите врсте спортова,са акцентом на  тениске активности.Уз подршку спортских радника овога центра ученици  су били у прилици да се опробају у тенису,а са задовољством и да играју фудбал и баве се трчањем са препрекама.

За најмлађе ученике трамболина  је била посебно задовољство.

Сам простор смештен је поред реке Рибнице,са великим зеленим површинама и простором намењеним родитељима који доводе децу у овај простор.

Како Дан детета налаже, у екипним спортовима сви су били победници, а индивидуално ангажовање  је само по себи гарантовало победу.

Повратак  је организован  поновним пешачењем до школе.

Топло новембарско време било је на страни ученика.

Спотрски дан је завршен заједничком фотографијом  свих учесника  и то на тениском терену. Повратак до школе учинио нам се бржим и краћим него одлазак.Енергија покренута на теренима учинила је да  ученици  не осећају умор, већ задовољство.

Галерија фотографија:

http://osvukkaradzickv.edu.rs/gallery/%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b4%d0%b0%d0%bd-%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b5%d1%82%d0%b0/

Портал Круг:

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.